با نزدیک شدن به فصل سرما، لزوم وجود عایق حرارتی برای ساختمان تشدید میشود. بدون عایق بندی مناسب، ساختمان برای حفظ گرما سوخت بیشتری مصرف میکند که منجر به افزایش قبوض میشود. برخی از عایق های حرارتی علاوه بر تنظیم دما، مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی دارند چرا که دارای قابلیت دیرسوزی هستند.
قبلاً از پشمشیشه برای عایق کاری لولههای آب در فصول سرد سال استفاده میشد، اما با پیشرفتهای تکنولوژیکی، گزینه های عایق جدیدتری در بازار موجود است که نیازهای ساختمان را برآورده میکند و مصرف انرژی را کاهش میدهد. در ادامه شمارا با 7 عایق حرارتی پرمصرف در ساختمان آشنا میکنیم.
7 عایق حرارتی پرمصرف در ساختمان
انواع مختلفی از عایقهای حرارتی برای ساختمانها ازجمله الیاف معدنی و پشمشیشه در بازار موجود است. عایقهای حرارتی کاربردهای مختلفی در ساختمانها ازجمله سقف، دیوار و سیمهای برق دارند، اما عمدتاً در دیوار خانهها استفاده میشوند زیرا بیشترین میزان انتقال گرما و سرما را تجربه میکنند. شایان ذکر است که اثربخشی عایق دیوار بستگی به نصب آن قبل، حین یا بعد از ساخت دارد. انواع عایقهای حرارتی به شرح زیر است:
قیمت و خرید عایق حرارتی ایزوهم
الیاف معدنی:
از سنگ های آتشفشانی ساختهشدهاند که پایداری بالایی در برابر حرارت دارد، و خاصیت ذوب کند هستند. آنها همچنین ضد رطوبت و مقاوم در برابر رشد قارچ هستند. الیاف معدنی غیرقابلاحتراق هستند و برای استفاده در سقف خانهها مناسب هستند.
پشمشیشه:
به دلیل در دسترس بودن و مقرونبهصرفه بودن، پرکاربردترین نوع عایق حرارتی است. از ذوب شیشه به الیاف انعطافپذیر ساخته میشود که سپس دستکاری میشود یا به پانل هایی برای فروش تبدیل میشود. پشمشیشه در انواع و ضخامتهای مختلف برای کاربردهای مختلف وجود دارد.
پرلیت:
به دلیل سبکی و مقاومت در برابر دمای بالا تا 1000 درجه سانتیگراد عایق خوبی است. مقاومت بالای آن در برابر حرارت باعث میشود تقریباً غیرقابل اشتعال باشد و میتواند صدا را بدون واکنش آسان با اسیدها جذب کند. علاوه بر این، پرلیت در برابر رشد قارچها و موریانهها بسیار مقاوم است و از رشد آنها جلوگیری میکند.
عایق پشم سنگ:
به عنوان عایق پشم معدنی نیز شناخته می شود، نوعی عایق بسیار مقاوم در برابر حرارت است که از سنگ بازالت حاصل از فعالیت های آتشفشانی ساخته شده است. به دلیل مقاومت حرارتی عالی، معمولاً در مکانهایی مانند پالایشگاههای نفت، نیروگاهها و صنایع مختلف استفاده میشود. تا دمای 750 درجه سانتیگراد را تحمل میکند و بهآرامی میسوزد.
پشم سرامیک:
به آن کاپ نیز میگویند، نوعی پشم معدنی مصنوعی است که دمای بالای 1000 درجه سانتیگراد را تحمل میکند. این اولین نوع فیبر سیلیکات آلومینیوم بود که در دهه 1950 توسعه یافت و بسیار انعطافپذیر است.
با اینحال، به دلیل هزینه های تولید و در دسترس بودن محدود، محصولات پشم سرامیکی عمدتاً در کاربردهای صنعتی و فرآیندهای صنعتی با دمای بالا مورد استفاده قرار می گیرند.همچنین این محصول، به طور گسترده ای در صنایع مختلف برای اهداف عایق استفاده میشود.
فوم الاستومری:
نوعی عایق لاستیکی مصنوعی است که در لولهها، صفحات یا رولهایی با سطح بیرونی صاف و بهعنوان مانع بخار تولید میشود. این یک گزینه انعطافپذیر است که در مقایسه با سایر انواع عایق کمتر احتمال دارد ترک بخورد، بشکند، خورده شود یا مواد را از دست بدهد.
به دلیل نفوذپذیری کم بخار آب، ساختار سلول بسته و سد بخار داخلی، گزینه ای عالی برای محافظت از لوله ها و تجهیزات در برابر خوردگی است.
فوم پلی اتیلن:
یک ماده سلول بسته است که سبک وزن، الاستیک و بادوام است. به دلیل مقاومت در برابر ضربه و لرزش و همچنین مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و رطوبت معمولاً برای بسته بندی کالاهای شکننده استفاده میشود.
فوم پلی اتیلن با ساختار سلول بسته، وزن سبک، غیر ساینده، استحکام و مقاومت در برابر پارگی، جذب لرزش، انعطافپذیری، مقاومت در برابر قالب، پوسیدگی و باکتری، مقاومت در برابر آب، مقاومت شیمیایی، بی بو بودن و مقرونبهصرفه بودن مشخص میشود.
بیشتر بخوانید: لزوم عایق صوتی و حرارتی در کانال کولر
سخن پایانی
عایق پشم معدنی نوعی عایق صوتی و حرارتی است که در ساختمان ها کاربرد فراوانی دارد. مهم ترین مزیت آن، این است که آب یا رطوبت را جذب نمیکند و از رشد قارچ ها، کپک ها و باکتری ها جلوگیری به عمل می آورد. حشرات نیز در این نوع عایق ها رشد نمی کنند. عایق پشم سنگ نمونه ای عالی از عایق حرارتی باکیفیت است.
در این مقاله به موضوع عایق حرارتی پرمصرف در ساختمان پرداختیم. شرکت ایزوهم بزرگ ترین تولیدکننده عایق های حرارتی در ایران است. برای اطلاع از قیمت و خرید عایق های صوتی و حرارتی با کارشناسان ما تماس بگیرید.